Om oss

Västra Berga förskola består av fyra avdelningar, Pjodden, Ankan, Viggen och Pingvinen.

Förskolan ligger i nordvästra delen av Helsingborg med närhet till Pålsjö skog och Fredriksdals friluftsmuseum.

För att skapa trygghet, nyfikenhet och inspiration för alla barn anpassar vi miljö, material och aktiviteter efter varje barngrupp. Barnens inflytande, upptäckar- och skaparglädje, lek och fantasi tillsammans med närvarande och utmanande pedagoger är viktigt för deras lärande.

Vår utemiljö

Vi har två fina utegårdar med träd och buskar. De omgärdas av stora, lugna grönområden och spännande lekmiljöer utan biltrafik. På gårdarna finns det många möjligheter till rörelse, men också möjligheter till avskildhet och lek i mindre grupper.

Den inspirerande utomhusmiljön berikar leken och lärandet, stimulerar fantasin och ger barnen möjlighet till att allsidigt använda kroppen på ett naturligt sätt.

Traditioner

På vår förskola värnar vi om våra gemensamma traditioner och vi har en grupp som ansvarar för att bibehålla och utveckla dessa. Vi firar till exempel Påsk med maskerad och teater, Förskolans dag med spännande och varierande aktiviteter, samt Sagans dag, där hela dagen naturligtvis går i sagans tecken. Dessutom firar vi såklart midsommar, lucia och jul. Hos oss är det viktigt att ha kul tillsammans!

Barn behöver bra mat

Vi har fördelen att ha ett eget kök! Dagligen känner vi den härliga doften av mat som tillagas och ofta sprider sig doften av nybakat bröd genom lokalerna. Förskolans kök har egen kokerska som lägger stor vikt vid att maten ska vara näringsrik och god. All mat på förskolan är utan onödigt socker och ekologiska råvaror är prioriterade.

Vårt närområde

I vårt område ingår fyra förskolor: Pålsjö Östra förskola, Ringstorps förskola, Västra Berga förskola och Ringstorpsparkens förskola. I området finns två grundskolor, Ringstorpsskolan som har elever från förskoleklass – åk 6 och Västra Berga skola som har elever från förskoleklass – åk 9.